Koncertaģentūra „FBI” paziņo: nākamā gada 25. maijā „Skonto” futbola stadionā uzstāsies viena no mūsdienu labākajām koncertgrupām — slavenā britu apvienība „Depeche Mode”, kas izpelnījusies kulta grupas statusu ne vien Latvijā, bet arī citviet Eiropā un ASV.

„Gaidīšana ir galā,” komentē „Radio SWH” dīdžejs Artis Dvarionas. Pēc vairāku gadu klusēšanas, šodien, 6. oktobrī, Berlīnes Olimpiskajā stadionā notiks preses konference, kurā tiks paziņots par grupas jauno turneju „Tour of the Universe”, kuras ietvaros „Depeche Mode” koncertēs arī Latvijā. Preses konferences laikā grupas dalībnieki Deivs Gahans, Mārtins Gors un Endijs Flečers atklās plānus attiecībā uz gaidāmo ierakstu un tūri. Jau tagad zināms, ka konferenci noraudzīsies vairāki tūkstoši apmeklētāju — žurnālistu un vienkārši fanu no visas pasaules.

Jaunā „Depeche Mode” turneja, kurā paredzēti vairāk nekā 30 brīvdabas koncerti norisināsies Eiropas lielākajās norises vietās un šī būs viena no grandiozākajām tūrēm grupas vēsturē un 2009. gadā kopumā. Paredzams, ka koncerta skatuves noformējumu veidos slavenais mākslinieks un fotogrāfs Antons Korbīns, kas ir arī daudzu „Depeche Mode” un „U2” klipu režisors un grupas iepriekšējās turnejas scenogrāfs. Visos tūres koncertos grupa uzstādīs tikai līdzi vesto aprīkojumu, kas garantēs augstākās klases šovu.

Nākamā gada aprīlī „Depeche Mode” izdos ilgi gaidīto divpadsmito studijas albumu. Pirmais singls no jaunā albuma gaidāms jau februārī. Jaunā albuma dziesmas būs dzirdamas arī koncertā Rīgā.

„Depeche Mode” tiek uzskatīta par vienu no labākajām koncertgrupām. Katru reizi, kad grupa koncertē, tās uzstāšanās ir ļoti pieprasītas. Pēdējā turneja tika izpārdota vairumā valstu, kur „Depeche Mode” uzstājās, tai skaitā Baltijā. Iepriekšējais grupas koncerts Latvijā notika 2006. gadā „Touring The Angel” tūres ietvaros un norisinājās pilnībā izpārdotā „Arēnā Rīga”, kur biļetes tika izpirktas ievērojamu laiku iepriekš. Kopumā uz 88 tūres koncertiem tika pārdots vairāk nekā 2 miljoni biļešu.

Pasaules vadošās koncertaģentūras „Live Nation” pārstāvji komentē: „„Depeche Mode” var lepoties ar lojālu fanu „armiju”, un tās atbalstītāju skaits pieaug pēc katras turnejas, sasniedzot augstākās virsotnes pirms gaidāmās stadionu tūres 2009. gada vasarā. „Depeche Mode” koncertu apmeklējuma rādītāji kļūst ar vien iespaidīgāki un paredzams, ka grupas jaunā tūre būs ne mazāk aizraujošs notikums kā „U2” vai „Metallica” uzstāšanās.”

„Depeche Mode” iedvesmojuši daudzus šībrīža populāros mūziķus. Grupas „Linkin Park” otrais solists Maiks Šinoda atzīst: „„Depeche Mode” ir viena no ietekmīgākajām mūsdienu grupām. Man viņu mūzika vienmēr kalpojusi kā iedvesmas avots.”

Slavenā britu grupa „Coldplay” izveidojusi savu versiju „Depeche Mode” hita „Enjoy The Silence” videoklipam un tas vienlaikus ir viņu jaunākā albuma singla „Viva la Vida” otrais videoklips. Mūziķi savā mājas lapā norāda: „Šis ir mūsu mēģinājums radīt leģendārā video kaverversiju. Mēs to darījām aiz dziļas cieņas un mīlestības pret „Depeche Mode” un oriģinālklipa režisoru Antonu Korbīnu.”

Vērts atzīmēt, ka „Depeche Mode” seko jaunākajām tehnoloģijām un sadarbībā ar „Mute/ EMI Records” koncerts Rīgā tiks ierakstīts un pēcāk iegādājams CD veidā.

Biļetes uz „Depeche Mode” koncertu Latvijā pārdošanā nonāks pirmdien, 13. oktobrī, plkst. 10.00 un tās varēs iegādāties „Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Stāvbiļetes cena būs 30 Ls. Būs pieejamas arī biļetes fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, un to cena būs 45 Ls. Sēdvietas maksās 40 Ls, 50 Ls un 70 Ls.

Jau no piektdienas, 10. oktobra, plkst. 10.00 tiks uzsākta koncerta biļešu iepriekšpārdošana „Latvijas Mobilā Telefona” abonentiem (vairāk: www.lmt.lv). Pirmo 1000 stāvbiļešu akcijas cena būs 25 Ls.